Autodieven verkochten in Bulgarije

In een onderzoek van het landelijk parket heeft de politie maandag en dinsdag acht verdachten aangehouden die deel zouden uitmaken van een bende van autodieven die in georganiseerd verband opereerde. Er zijn vijf Bulgaarse mannen, een Nederlandse man, een Bulgaarse vrouw en een Nederlandse vrouw uit Rotterdam, Vlaardingen, Breda en Arnhem aangehouden. 

Loods

Volgens het landelijk parket wisten op zeer professionele wijze auto's open te maken. De gestolen voertuigen waren voornamelijk BMW's, Mini Coopers en Citroëns. In een loods in Vlaardingen zette de organisatie een valse identiteit op de auto: ze kregen andere kentekens en het chassisnummer. Het uniek identificatienummer dat elke auto heeft, werd weggeslepen.

 

Dak

In de loods in Vlaardingen trof de politie zes nieuwe auto's aan en ook onderdelen van auto's. Er stond verder een een witte Volkswagen waar het dak van afgezaagd was. De gestolen onderdelen en de auto's zouden vermoedelijk worden verkocht in Bulgarije. De verdachten hebben mogelijk tientallen voertuigen gestolen en doorverkocht. Er is ook beslag gelegd op administratie, computers en telefoons.

Vrije voeten

Drie Bulgaren en een Nederlander zijn donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Zwolle. Zij zijn voor veertien dagen in bewaring gesteld. De twee vrouwen en twee mannen zijn na verhoor in vrijheid gesteld in afwachting van het verdere verloop van het onderzoek.