Bunkerschip moest cocaïne oppikken

Dit weekend hebben de Zeehavenpolitie en de Douane in Rotterdam een partij van ongeveer 170 kilo cocaïne aan boord van een zeeschip gevonden. Dat schip was vanuit Colombia naar de Rotterdamse Maasvlakte gevaren.

Bunkerschip

De kapitein van het zeeschip meldde aan de Zeehavenpolitie en de Douane dat hij personen op zijn schip zag die niet tot de bemanning van het zeeschip behoorden. Die mensen waren vermoedelijk aan boord van het zeeschip geklommen via een bunkerschip (een schip met bevoorrading van zeeschepen) dat tegen het zeeschip lag afgemeerd. De politie denkt dat ze cocaine vanaf het zeeschip over moesten brengen naar het bunkerschip.

Vier personen

Na de melding van de kapitein voer het bunkerschip weg van het zeeschip. Zeehavenpolitie en Douane konden het bunkerschip korte tijd later achterhalen. De bemanning van het bunkerschip, bestond uit vier personen. Ze zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij drugssmokkel.

Ze worden dinsdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Het onderzoek naar de drugssmokkel wordt voortgezet door de Zeehavenpolitie onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.