‘Burgemeester en wethouder sinds 2016 bedreigd’

Volgens de politie past de bedreiging door onbekenden van burgemeester Will Houben van Voerendaal in een aantal andere bedreigingen. Dezelfde daders staken vermoedelijk in juni 2017 de auto van een wethouder in brand, aldus de politie in Opsporing Verzocht.

Alert

Dat gebeurde bij diens woning in Voerendaal. Op maandagochtend 26 februari werd burgemeester Houben die met de auto op weg was naar zijn werk op de Retersbekerweg in Klimmen met een vuurwapen bedreigd door een man met een bivakmuts op. De politie zegt dat er mogelijk een werkelijke aanslag is mislukt doordat Houben alert was en direct wegdook.

Golf IV

De politie zegt er rekening mee te houden dat de incidenten een reactie kunnen zijn op de aanpak van criminaliteit in de gemeente. Sinds 2016 zijn er wietkwekerijen en een drugslaboratorium ontmanteld en ook zijn daaraan verwante belastingschulden geïnd. Uit camerabeelden blijkt dat de man met de bivakmuts in een donkerblauwe Volkswagen Golf IV reed.

Wietteelt

De politie brengt ook een brandstichting in maart 2018 op een bedrijventerrein aan de Lindelaufer Gewande in verband met de zaak. Een perceel daar werd in de zomer van 2017 op last van de burgemeester ontruimd, waarbij onder meer middelen werden aangetroffen die verband kunnen houden met wietteelt. Op 14 maart 2018 zou het betreffende perceel worden geveild, maar juist in de nacht ervoor werd er brand gesticht en gingen twee loodsen verloren.

Er is verdachte die reed in een witte bestelbus hiervoor in beeld.

De eerdere berichten in de zaak:

Beloning voor informatie over bedreiging burgemeester

Sms-bommetje in zaak bedreiger burgemeester

Limburgse burgemeester bedreigd met vuurwapen

Politie int belasting op woonwagenkamp (UPDATE)