Burgemeester Veen ‘bedreigd’

Burgemeester Fons Naterop (CDA) van Aalburg, de gemeente waar Veen onder valt, is per anonieme brief bedreigd. De brief is gestuurd naar de redactie van Omroep Brabant. In de brief (pdf) wordt de burgemeester aangeraden 'op zijn hoede te zijn'. De schrijver zegt uit Veen te komen en waarschuwt de burgemeester dat hij het niet lang meer zal maken. In het gehucht Veen waren tijdens Oudjaar autobranden.

De brief sluit af met de woorden 'succes verder maar wees op uw hoede, want een gewaarschuwd mens….'. De schrijver verwijst naar het vertrek van de voorganger van Naterop, burgemeester Buijserd, van wie twee auto's in vlammen opgingen. De schrijver meent dat het de burgemeester niet zal lukken brandstichten te stoppen.

De gemeente heeft laten weten dat de burgemeester op de hoogte is van de brief maar zich verder niet publiekelijk wil uitlaten om de gemoederen niet verder te verhitten. Op 30 december werden 101 mensen opgepakt in verband met autobranden. Sinds zaterdag zijn ze allemaal weer op vrije voeten.

De briefschrijver vindt dat Naterop in de media gelogen heeft over de manier waarop de politie de mensen in Veen heeft aangehouden en hoe zij vervolgens behandeld zijn voordat ze verhoord zijn: 'Toen u als burgervader naar Aalburg kwam wat dacht u toen; ik zal het stoken in Veen wel even een halt toeroepen, wat mijn voorganger Buijserd niet gelukt is?

Als u dat dacht; knijp uzelf even in de arm, want dan heeft u gedroomd. Sterker nog het zal ook bij dromen blijven..

Om onschuldige mensen het oud en nieuw te ontnemen. Echt bravo !!!
Vervolgens dan de interviews op de tv waar u zo hard liegt, liegt, liegt over alles wat er die nacht gebeurd is, u staat keihard te liegen om uw zeer grote BLUNDER en ronduit schofterige gedrag goed te praten NEE dat kan niet ongemerkt voorbij gaan.

(…)

Succes verder maar wees op uw hoede, want een gewaarschuwd mens…