Burgemeesters aangehouden bij anti-maffia-actie (VIDEO)

In Italië en Duitsland zijn dinsdagochtend bij een actie tegen de maffia-organisatie ‘Ndrangheta 169 mensen gearresteerd. De actie concentreerde zich rond Crotone aan de oostelijke zijde van de “hak” van Zuid-Italië. De president van de provincie Crotone is ook in de handboeien geslagen.

Gemeenten

Deze Nicodemus Parrilla werd volgens Italiaanse media een jaar geleden met 62,2% van de stemmen gekozen. Hij zou daarbij zijn gesteund door de ‘Ndrangheta. Verder zijn er een twaalftal burgemeesters, wethouders, gemeenteraadsleden en gemeentesecretarissen in de plaatsen Ciro Marina, Strongoli, Mandatoriccio, Casabona en San Giovanni in Fiore aangehouden.

De Carabinieri richtten zich op de Ndrangheta-clan Farao-Marincola.

Er is voor meer dan 50 miljoen euro beslaggelegd op vermogen en cash.

Vluchtelingenopvang

De actie staat formeel onder leiding van de hoogste maffia-bestrijder in Italië hoofdaanklager Nicola Gratteri. De arrestaties vonden ook plaats in andere delen van Italië en in de Duitse deelstaten Hessen en Baden-Würtenberg.

De beschuldigingen tegen de verdachten hebben zijn lidmaatschap van een criminele organisatie, afpersing, verduistering, omkoping en corruptie. De familie Farao zou zijn geïnfiltreerd in alle sectoren van de lokale economie: van de haven van Ciro, bijvoorbeeld in de vishandel, afvalverzameling, vluchtelingenopvang, casino’s en de toeristensector.

https://youtu.be/o_XhBBz66No