Burgemeesters sluiten negen panden MC-leden

Burgemeesters van 33 gemeenten in Limburg hebben negen panden gesloten in de nasleep van de actie van politie en justitie tegen de Bandidos, zo maakte de gemeente Maastricht woensdag bekend. In de woningen of bedrijfsruimtes zijn drugs zijn aangetroffen of volgens de burgemeester gebruikt voor criminele activiteiten.

Eerste fase

Volgens de gemeenten zijn deze bestuurlijke maatregelen genomen na overleg met het OM, RIEC en de politie genomen. De gemeenten spreken van ‘een eerste fase maatregelen’. De resultaten van het politieonderzoek leiden mogelijk tot meer bestuurlijke maatregelen ten aanzien van de panden en woningen die eind mei werden onderzocht.

Sittard-Geleen

In Sittard-Geleen zijn tijdens de politieactie 11 huiszoekingen gedaan. Naar aanleiding daarvan heeft de burgemeester het voornemen om een aantal panden te sluiten op basis van het Damocles-beleid, te weten: een garagebox aan de Anemonenstraat Geleen (voor de duur van twaalf maanden) en drie woningen aan de Wagenaarstraat, de Jos Klijnenlaan en de Oranjelaan in Geleen voor de duur van drie maanden. Op basis van de ontvangen informatie beraadt de burgemeester zich nog over verdere bestuursrechtelijke maatregelen ten aanzien van de overige onderzochte panden.

Stein

Tijdens de politieactie van woensdag 27 mei jl. heeft in de gemeente Stein één doorzoeking plaatsgevonden. Naar aanleiding van de bevindingen van de politie heeft de burgemeester het voornemen om een bedrijfspand aan de Heirstraat in Urmond voor een periode van drie maanden te sluiten op basis van het Damocles-beleid.

Roermond

In Roermond heeft de politie op zes adressen huiszoeking gedaan. In twee woningen, (aan de Gentiaanhof en Het Gebroek) zijn daarbij grotere hoeveelheden drugs aangetroffen. Het is niet uitgesloten dat de uitkomsten van het politieonderzoek aanleiding zijn voor verdere bestuurlijke maatregelen die worden genomen om de openbare orde te handhaven.

Echt-Susteren

In Echt-Susteren zijn tijdens de politieactie van woensdag 27 mei vier huiszoekingen gedaan. Naar aanleiding van de bevindingen van de politie heeft de burgemeester het voornemen om één van deze panden, aan de Ruitersweg in Susteren, te sluiten, op basis van het Damocles-beleid. Op basis van de ontvangen informatie beraadt de burgemeester zich nog over verdere bestuursrechtelijke maatregelen ten aanzien van de drie overige onderzochte panden.

Schinnen

In gemeente Schinnen zijn tijdens de politieactie twee huiszoekingen gedaan. Naar aanleiding daarvan heeft de burgemeester het voornemen een pand aan de Dorpstraat in Oirsbeek te sluiten voor de duur van drie maanden, op basis van het Damocles-beleid. Op basis van de ontvangen informatie beraadt de burgemeester zich nog over verdere bestuursrechtelijke maatregelen ten aanzien van het overige onderzochte pand, gelegen aan de Provincialeweg Zuid te Oirsbeek.

Kerkrade

In Kerkrade is in een eerder stadium al het pand van voormalig café Navarro gesloten. Het gebruik van het pand door de Hell’s Angels was strijdig met het bestemmingsplan.

Zie verder:

Komt er weer geen verbod van MC’s?

‘Geen bewijs voor schot Red Devil’

‘Red Devils schoten op Bandidos’