Buurman Linda de Mol ook bedreigd

De achterbuurman van Linda de Mol wordt ook bedreigd. Hij kreeg vorige maand een dreigbrief, waarvan het adres op dezelfde manier op de enveloppe was geplakt als bij de brief op de taart van John de Mol. Ook zou de toon van de brief hetzelfde zijn als de brieven die De Mol krijgt.

Dat schrijft de Gooi en Eemlander. Volgens de achterbuurman, Hans Slim, was het adres op de enveloppe getypt op een stuk papier, dat was uitgeknipt en op de enveloppe was geplakt.

Veel taalfouten

Wat er precies in de brief stond, mag Slim van de recherche niet zeggen. Maar er zouden veel taalfouten in staan en de toon is, net als bij de brieven die aan De Mol worden gestuurd, ‘badinerend’, spottend.

De buurman kreeg de brief vorige maand, maar nam dinsdag pas contact op met de recherche. Bernard Jens, woordvoerder van het team dat de bedreiging tegen John en Linda de Mol onderzoekt, bevestigt dat de brief bij het onderzoek betrokken is.

Groot geldbedrag

Vanaf oktober 2013 komen er bij de familie De Mol dreigbrieven binnen. De afpersers willen via deze weg John de Mol onder druk zetten om een groot geldbedrag te betalen.

In Opsporing Verzocht is aandacht besteed aan de zaak. De politie liet in de uitzending een compositietekening zien van een man die mogelijk iets met de afpersing te maken heeft. Na de uitzending heeft de politie 500 tips binnengekregen over deze zaak.

Lees ook:

Bedreiging De Mol in Endstra-Holleeder-dossier (#5)

Bedreiging De Mol in Endstra-Holleeder-dossier (#4)

Bedreiging De Mol in Endstra-Holleeder-dossier (#3)

Bedreiging De Mol in Endstra-Holleeder-dossier (#2)

Bedreiging De Mol in Holleeder-Endstra-dossier (#1)