Buurtterrorist Lucassen weg als PVV-kamerlid

Eric Lucassen keert niet terug als kamerlid voor de PVV. De brievenbuspisser, ontuchtpleger en burenbedreiger is van de lijst gehaald door zijn politieke chef Geert Wilders. Crimesite onthulde in november 2010 het verleden van Lucassen, dat leidde tot grote ophef in de media en politiek. Destijds hield Wilders hem nog de hand boven het hoofd. Lucassen liet via Twitter weten dat hij niet terugkeert na de verkiezingen.

 

Het artikel van Crimesite zorgde voor een golf van verontwaardiging en een stroom aan publicaties over het wangedrag van Lucassen en andere PVV-kamerleden. Lucassen bleek buurtgenoten in zijn voormalige woonplaats Haarlem jarenlang te hebben bedreigd en geïntimideerd. Verschillende wijkbewoners deden tussen 2006 en 2009 aangifte tegen Lucassen en hij werd aangehouden door de politie. De PVV’er wilde niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto parkeerden of er hun kinderen lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor ‘dikke zeug’ en ‘kankerhoer’, intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren ‘ik ga in je brievenbus pissen’. Een dag later bleek hij ook nog veroordeeld voor ontucht met een ondergeschikte, toen hij als militair werkte.

RTL wist nog meer belastende zaken over Lucassen boven water te krijgen, maar publiceerde die pas onlangs. Wat dacht u van een verkeersruzie met een begrafenisstoet? Die afsnijden, tot stilstand dwingen, uitstappen en vervolgens de lijkwagen bespugen? 

Bekijk hier nogmaals de tv-reportage die wij maakten over het wangedrag van Lucassen.