Café Eindhoven gesloten na beschieting

De burgemeester van Eindhoven heeft dinsdagavond besloten dat het café-restaurant het Stadspaviljoen in Eindhoven onmiddellijk dicht moet. Dat is gebeurd nadat zondag met een zwaar kaliber automatisch vuurwapen op het paviljoen is geschoten.

Heropend

Er zijn meer dan 30 projectielen afgevuurd. Er raakte niemand gewond omdat de schietpartij plaatsvond op in de vroege ochtend toen de gelegenheid gesloten was. Na de schietpartij had de exploitant het horecabedrijf zondag weer heropend. De eigenaar zei in Brabantse media geen idee te hebben waarom zijn bedrijf beschoten was.

Crimineel geld?

Het Eindhovens Dagblad schrijft dat de politie onderzoekt of de beschieting te maken heeft met de financiering van de horecazaak. Volgens bronnen van de krant bestaat het serieuze vermoeden bestaat dat het Stadspaviljoen mede draait op crimineel geld.

Onderzoek

De burgemeester heeft het besluit genomen na overleg met de politie en het Openbaar Ministerie. Het politie-onderzoek naar het schietincident is nog in volle gang. Het Stadspaviljoen ligt bij een openbare parkeerplaats nabij het Parktheater.