Café-eigenaar Ruud H. wil niet getuigen

Officier van justitie Betty Wind moest de lange lijst getuigenverzoeken van de verdediging van Dino Soerel beoordelen die op de vorige zitting van Passage was ingediend. Tegen het horen van Willem Holleeder en Mink K. (foto) heeft het Openbaar Minsterie geen bezwaar, mits het niet over zaken gaat die niets te maken hebben hebben met de liquidatiezaak Passage. Ook tegen het horen van Ruud H. bestaat geen bezwaar bij het OM. Maar die wil waarschijnlijk toch niks zeggen. H. is één van de mensen die op een dodenlijst stond, althans zo vertelde kroongetuige Peter la S. Volgens Wind zou H. aanvankelijk iets gaan zeggen maar toen er een afspraak was deinsde hij er toch voor terug te praten.

 

H. (67) is eigenaar van een café in de buurt van de Amsterdamse RAI. 

Dezer dagen stond de gedtineerde H. overigens met een aantal medeverdachten terecht in een cocaïnezaak die draait om 250 kilo die in Rotterdam gevonden is. Vreemd genoeg werd de zaak vorige week bij de Amsterdamse rechtbank behandeld.

Mink K. kwam wederom veelvuldig ter sprake. Hoewel in het dossier al een aantal heimelijk in de gevangenis en huis van bewaring opgenomen gesprekken van K. aanwezig zijn wil de verdediging alle gesprekken. Het OM heeft daar geen bezwaar tegen. Er zijn opgenomen gesprekken tussen K. en diens vriendin, met een microfoon in het matras tijdens het bezoek zonder toezicht, en ook met Ed M.

K. mag wat het OM betreft komen vertellen over de relatie tussen Holleeder en Soerel.

Getuigen die vertellen over de ‘pillenperiode’ begin jaren negentig vindt het OM niet relevant. Dat gaat om de vraag in hoevere Soerel toen samenwerkte met de XTC-handelaren Ton van D., Ronald van E. en Mink K. Stanley Hillis en Jan Femer.