Caloh Wagoh opent chapter in Limburg

Motorclub Caloh Wagoh heeft in Limburg een chapter geopend. De club heeft in Reuver een afdeling geopend onder de naam Hermanos. Anderhalve week geleden viel de politie nog met groot machtsvertoon op veertig plekken binnen in clubpanden en woningen van leden van Caloh Wagoh.

Tiende chapter

Leden van het nieuwe Limburgse chapter wilden vergaderen in Café ’t Heukske, maar de eigenaar weigerde daaraan mee te werken, zo bevestigt de gemeente aan omroep L1. Inmiddels komen de clubleden samen bij iemand thuis. Op de website van Caloh Wagoh prijkt onderaan op de landkaart het tiende chapter Hermanos Limburg.

Overleg

Volgens L1 heeft de burgemeester in Reuver samen met een politiechef gesproken met het bestuur van de plaatselijke afdeling. Daarin is aangegeven dat Caloh Wagoh zich moet houden aan de wet- en regelgeving en dat overtredingen niet worden getolereerd. De gemeente zegt dat er geen onrust is ontstaan door de komst van Hermanos Limburg.

Grote politieactie

Op 21 november was er een grote politieactie waarbij ruim 800 agenten betrokken waren bij huiszoekingen in onder meer Rotterdam, Leiden, Den Haag, Amsterdam en Mijdrecht. Daarbij werden zeven verdachten aangehouden, waaronder Greg R. (70) en Delano “Keylow” R. uit Leiden die justitie ziet als kopstukken van Caloh Wagoh.

Kroongetuige

Zij zijn onlangs opgepakt voor betrokkenheid bij de liquidatie van Jaïr Wessels. In die zaak is Tony de G. kroongetuige geworden. Wessels werd in juli 2017 doodgeschoten in Breukelen.

Liquidatie Stefaan Bogaerts

Dinsdag werd in een woning in Rijswijk ook een ander lid van Caloh Wagoh aangehouden. Deze 31-jarige Hagenaar wordt verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Stefaan Bogaerts op 21 september 2017 in Spijkenisse. Eerder werd voor de moord een 47-jarige man uit Den Haag opgepakt. Ook hij is lid van Caloh Wagoh.

Panorama

Daarnaast staan drie clubleden voor de rechter omdat ze verdacht worden van de raketaanslag op het kantoorpand van Panorama op 21 juni 2018.

Criminele organisatie

Caloh Wagoh – dat naar schatting 150 leden in Nederland telt – is volgens het Openbaar Ministerie een motorclub die zich met onder meer geweldsmisdrijven, liquidaties en wapenbezit bezighoudt. De leden van de motorclub vormen in de ogen van het OM daarom een criminele organisatie.