Camera’s legden liquidatie vast

De 43-jarige Nederlander die dinsdag in een buitenwijk van Marbella is geliquideerd is door de Spaanse autoriteiten als Frederik H. Scharrenberg geïdentificeerd. In het milieu was hij bekend als Frank, van oorsprong een Haarlemmer. De Nationale Politie heeft beelden van bewakingscamera's in beslag genomen waarop de moord te zien zou zijn. Media in Spanje reconstrueren de aanslag als volgt.

Parkeerplaats

Even na half acht kwam het slachtoffer met vrouw en twee kinderen aanrijden in een zwarte Audi A4 met Marokkaans kenteken in de buitenwijk Lomas de Sierra Blanca. Op een parkeerplaats wachtten twee verdachten hem op. Ze zaten in een auto, mogelijk een donkere Audi A6. Eén van de twee is uitgestapt en naar de Audi van H. S. gelopen, en heeft daar 14 schoten gelost. De meerderheid van de projectielen was raak. Daarna stapte de schutter weer in en reden de twee weg.

Meubelzaak

Jorge Hernández Mollar, vertegenwoordiger van de gouverneur van de provincie Málaga sprak van een professionele afrekening. De aanslag was zeer professioneel uitgevoerd: de echtgenote die in de bijrijdersstoel zat, noch de twee kinderen achterin zijn geraakt. Frank H.S. woonde in Marbella, waar hij eigenaar was van een meubelzaak. Spaanse media schrijven dat hij in Nederland antecedenten had in de sfeer van de drugshandel.

Noord-Afrikaans

Getuigen hebben aan de politie verteld dat de schutter en zijn medepleger een Noord-Afrikaans uiterlijk hadden. De aanslag zou zijn uitgevoerd met een pistool of een pistoolmitrailleur. Specialisten van de Unidad de Balística van de Nationale Politie zoeken uit of het wapen eerder is gebruikt. De woning van het slachtoffer is doorzocht.

Van der Bunt

Bronnen melden aan Crimesite dat het slachtoffer vroeger in zaken zat met Rick van der Bunt (de Neus), die in 2008 voor een restaurant in Madrid is doodgeschoten. Hij zou onder meer cocaïne en xtc hebben verhandeld. Volgen Het Parool is Scharrenberg alleen in een witwaszaak met de Nederlandse justitie in aanraking geweest, dat was tussen 2003 en 2007.