Camorra-geweld in Milaan

De Camorra doet in Italië doorgaans van zich spreken in de omgeving van Napels, waar de Camorra-clans vandaan komen. Woensdag is in de noordelijke tweede stad van Italië – Milaan – de leider van een Camorra-clan doodgeschoten. Dat gebeurde drie dagen nadat zijn broer en diens chauffeur waren doodgeschoten. Pasquale Tatone werd geraakt door zeker vijf projectielen uit een shotgun, terwijl hij achter het stuur zat van zijn blauwe Ford Fiesta, in de noordelijke periferie van Milaan. Video na de break.

Pizzeria

Het gebeurde in Quarto Oggiaro, een arme zone waar veel drugsgebruik en criminaliteit voorkomt. Getuigen zeiden dat de killers op een scooter reden en beiden een gezichtsbedekkende helm droegen. Ze wachtten Tatone op bij een afgelegen pizzeria die geldt als een uitvalsbasis voor de Tatone-clan, op een weggetje tussen Via Pascarella and Via Trilussa.

Bekenden

De politie vermoedt dat Tatone is verraden door een vertrouwd contact. Bekenden hebben gezegd dat Tatone uit de pizzeria vertrok op weg naar een afspraak. Hij zei niet met wie en waar hij had afgesproken. Deze bekenden kregen na vertrek een telefoontje waarin werd medegedeeld dat Tatone was doodgeschoten.

Conflict

Volgens de krant Il Giorno stond de Ford Fiesta op naam van een in Italië woonachtige Egyptenaar met een omvangrijk strafblad. Emanuele Tatone en chauffeur Paolo Simone vonden afgelopen weekend de dood. De recherche dacht daarna dat deze moorden een bedrijfsongeval was in een conflict op laag niveau met lokale drugsdealers. 

'Ndrangheta

Inmiddels bestaat het vermoeden dat de Tatone-clan onder vuur ligt van een rivaliserende maffia-groep. In Milaan opereren mogelijk andere Camorra-clans, en in ieder geval de Calabrese 'Ndrangetha. De Tatone-clan komt uit de provincie Caserta, bij Napels en werkt onder de autoriteit van de Casalesi-clan, één van de krachtigste Camorra-clans die veel invloed hebben in de bouwnijverheid, vooral in het noordelijke deel van Napels.

Meer berichten over de Camorra. 

{youtube}Ok7M6zPeIe0{/youtube}