Campingmoord vanwege diefstal uit koelkast

Een ruzie over een diefstal uit een koelkast zou de aanleiding zijn geweest voor de gruwelijke dood van Mihaël P. Zijn verminkte lichaam werd woensdagnacht in België bij een routinecontrole door de politie in de kofferbak van een auto gevonden.

Lijk

Vijf verdachten in de zaak zijn inmiddels voorgeleid aan justitie in Brugge. Zij melden in eerste instantie niet te hebben geweten van het lijk in hun achterbak, maar hebben die verklaring ondertussen aangepast. Dit schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws. De onderzoeksrechter heeft alle verdachten zeven uur verhoord.

Keel doorgesneden

Woensdagnacht hield de politie in het Belgische Middelkerke een auto aan met daarin drie passagiers. Zij gedroegen zich zo nerveus, dat de politie besloot de auto te onderzoeken. In de achterbak bleek een lichaam te liggen, waarvan de keel was doorgesneden.

De vondst van het lichaam werd in verband gebracht met gebeurtenissen die avond op een camping in hetzelfde Middelkerke. Voor het gerecht in Brugge is inmiddels meer duidelijkheid gekomen over wat er de bewuste avond in grote lijnen heeft plaatsgevonden, in wat de Belgen het ‘campingmilieu’ noemen. De onderzoeksrechter heeft de verdachten zeven uur lang verhoord, om hier achter te komen, meldt VTM-nieuws.

Koud lichaam

De bestuurders van de auto, Kelly D. (20) en haar vriend Bruno C. (41) werden dinsdagavond gebeld door Romuald V. (30), terwijl ze een Kerstmarkt bezochten. Romuald V. meldde dat er op de camping wat zou zijn gebeurd. Aangekomen bij een caravan op de camping kwamen de twee erachter dat er een man om het leven was gebracht. ‘Toen we bij de camping aankwamen, was het lichaam al koud’, vertelden D. En C. de onderzoeksrechter. ‘Daarna zijn we met Romuald vertrokken om het lichaam ergens te dumpen.’

Geslachtsdelen in brand

Daarna worden de verklaringen steeds gruwelijker. De 36-jarige Mihaël P. zou door enkele mannen zijn gemarteld. Ze overgoten zijn geslachtsdelen met brandbare stoffen, waarna die werden aangestoken. Vervolgens werd hem de keel doorgesneden met een mes. Verdachten Alain C. (43) en Juliën B. (29), ook wel bekend als de ‘Schrik van Middelkerke’ zouden de moord hebben uitgevoerd. Slachtoffer P. zou bekend staan als een zonderling figuur. Hij was een vader van een dochter van zes jaar oud.

Romuald V. claimt de plek te hebben verlaten, toen hij het mis zag gaan. De ruzie zou zijn gegaan over een diefstal uit de gehuurde caravan van de twee vermeende daders. Mihaël P. woonde pas een week op de camping. Bewoners van de camping waren woensdagavond vroeg in de avond getuige van een ruzie die ontstond tussen de verdachten.

Niet onthoofd

De politie heeft inmiddels het bericht tegengesproken, al zou het lichaam van P. onthoofd zijn geweest. Wel was de keel doorgesneden. Drie verdachten zijn beschuldigd van moord en ‘lijkverberging’, de twee anderen alleen van het verbergen van het lichaam. Op moord staat in België een levenslange gevangenisstraf. Op lijkverberging maximaal twee jaar. De drie mannen die verdacht zijn van de moord in de caravan waren bekenden van justitie.

Lees hier meer

Belgische politie: onthoofd lichaam bij controle