Campingrover krijgt zware straf voor 36 inbraken

De rechtbank in Middelburg heeft een 43-jarige Duitse van Macedonische komaf veroordeeld tot vijf jaar cel voor het openbreken in de zomer van 2018 van tientallen (kampeer)auto’s in Zeeland en Zuid-Holland.

160 inbraken

De man werd verdacht van 160 inbraken. Daarvan vond de rechtbank er 36 bewezen. Hij brak tijdens zijn strooptocht op allerlei manieren auto’s open om goederen zoals telefoons, tablets, laptops en navigatiesystemen, bankpassen, rijbewijzen, identiteitskaarten, sleutels, kleding, cosmetica en schoenen te stelen. Hij richtte zich vooral op auto’s met een buitenlands kenteken.

Hij pinde met een gestolen bankpas en was in het bezit van vervalste identiteitsbewijzen.

Zwaarder

De officier van justitie heeft 42 maanden gëeist. Hoewel de rechtbank minder feiten bewezen acht valt de straf toch zwaarder uit, 60 maanden, gezien de ernst en aard van de feiten.

Dat is overigens in overeenstemming met de verscherping van strafeisen door het Openbaar Ministerie voor mobiel banditisme.

De rechtbank vind het niet bewezen dat de man zijn kinderen uitbuitte en dat hij en zijn familieleden een criminele organisatie vormden. De rechtbank acht ook niet bewezen dat zijn echtgenote en zijn zoon betrokken waren bij de diefstallen. De 21-jarige schoondochter werd vrijgesproken van alle ten laste gelegde feiten.