Caraïbische kustwacht vist opnieuw cocaïne op

Eerder deze week heeft het patrouilleschip Zr.Ms. Groningen voor de kust van Panama 125 kilo coke onderschept. Dit gebeurde in internationale wateren, in samenwerking met de United States Coast Guard. Het is al de derde vangst van de Groningen in twee maanden tijd. 

Afgelopen week zag de bemanning van de NH90-boordhelikopter tijdens een patrouillevlucht een go-fast met flinke snelheid richting de kust van Panama varen. Aan boord waren drie opvarenden, maar er waren ook een aantal pakketten te zien.

Frisc

Daarop werd de zeer snelle onderscheppingsboot Frisc van de Groningen ingezet om het bootje te achterhalen. De United States Customs Service zette een maritiem patrouillevliegtuig in dat de Frisc assisteerde bij het lokaliseren van het vaartuig.

Nadat de Frisc de go-fast had ingehaald werd deze tot stoppen gedwongen en bij onderzoek door het boardingsteam bleken de pakketten te zijn verdwenen.

125 kilo

Vervolgens zocht de boordhelikopter, samen met een tweede Frisc, de route af die het bootje had afgelegd.

Er werden vijf pakketten cocaïne in het water gevonden met een totaal gewicht van 125 kilo.

In lijn met de overeenkomst met de Verenigde Staten zijn de opvarenden en de drugs overgedragen aan de Amerikaanse kustwacht.