Carwash als dekmantel voor heroine-deals

Een Rotterdamse drugsbende verkocht 367 kilo heroïne en maakte ruim vijf miljoen euro winst. De bendeleider had een carwash om legale omzet te simuleren. In een auto die bij de carwash stond geparkeerd werd heroine gevonden en twee automatische wapens. De bende van zeven personen staat nu voor de rechter.

Paco

Het Openbaar Ministerie in Luik eist tussen vijf en tien jaar cel en boetes tot 40.000 euro tegen de bendeleden. De bende die ‘Paco’ werd genoemd had een heus callcenter in België, waar de bestellingen konden worden geplaatst. Vanuit daar werden koeriers en chauffeurs aangestuurd die de drugs bij de ruim 450 klanten afleverden. De drugs werden in Rotterdam versneden en verpakt en in auto’s met verborgen ruimtes overgebracht naar Maasmechelen.

Nonkel

Hoofdverdachte is J.Y. (37) uit Rotterdam, die de bijnamen ‘nonkel’, ‘patron’ en ‘president’ had. Tegen hem is 10 jaar geeist. Zijn criminele winsten belegde hij in luxegoederen en in Marokkaans vastgoed. Hij heeft een lang strafblad voor ondermeer een gepoogde doodslag en 11 andere veroordelingen.

Op 3 oktober doet de rechtbank uitspraak in de zaak.