Cassatie Ron P. in zaak Anneke afgewezen

De straf voor de doodslag op de Rijswijkse studente Anneke van der Stap blijft 4,5 jaar cel. De Hoge Raad heeft de cassatie van Ron P. afgewezen. P. is vorig jaar door het Haagse gerechtshof veroordeeld. Het OM had voor het hof levenslang geëist, maar ging toch niet in cassatie.

Schijn

Het gerechtshof in Den Haag vond moord met voorbedachten rade niet bewezen. Het OM zag dat wel. De 22-jarige studente werd in 2005 dood gevonden langs het Jaagpad in Rijswijk. P., die ook al werd veroordeeld voor de moord op stewardess Christel Ambrosius in de zogenoemde Puttense moordzaak had wel de schijn tegen. Twee getuigen die bij P. in de gevangenis hebben gezeten zeiden dat hij de moord op Anneke van der Stap heeft opgebiecht. Vast staat dat P. beschikte over een usb-stick, externe harde schijf en een bankpas die aan haar toebehoorden.

Ontkend

Het Openbaar Ministerie ging niet in cassatie omdat die kansloos werd geacht. De Hoge Raad kijkt immers niet inhoudelijk naar de zaak maar alleen of alle wetten en regels juist zijn toegepast, en dat laatste was volgens het OM wel het geval. P. heeft de doodslag op Anneke van der Stap, en ook de moord op Christel Ambrosius altijd ontkend.

Alle berichten over de zaak.