Cel en tbs voor 300 messteken

Dany M.(23), die zijn vader met 300 messteken om het leven bracht, krijgt vier jaar cel en tbs van de rechtbank in Breda. Die straf is hetzelfde als de officier van justitie had geëist. De rechter oordeelde dat er geen opzet in het spel was en dat de daad werd ingegeven na overmatig drugs-, drank- en medicijngebruik. Op 22 november 2009 doodde M. zijn biologische vader, die hij kort tevoren voor het eerst had ontmoet, in diens huis in Tilburg, na een ruzie over cocaïne. Uit onderzoek bleek dat ook de vader onder invloed was.

Voor de rechtbank heeft de verdachte gezegd dat hij bang was dat zijn vader hem iets aan zou doen. Hij was enkele dagen eerder bij zijn vader ingetrokken, nadat zijn vriendin hem op straat had gezet. M. raakte zelf ook gewond tijdens de vechtpartij met zijn vader. De twee werden de volgende ochtend gevonden door de vriendin van het slachtoffer.

Gedragsdeskundigen zeggen dat M. lijdt aan een borderline persoonlijkheidsstoornis met antisociale trekken en verminderd toerekeningsvatbaar is. De kans op herhaling is ook groot geacht zodat tbs met dwangverpleging de enige geschikte behandeling zou zijn.

Zijn vriendin sprak voor de rechtbank over M. als een zachtaardige jongen die echter in zijn jeugd wel zwaar is getraumatiseerd.

Advocaat Jaap van Rooijen had een beroep gedaan op noodweerexces en stelde dat zijn cliënt moest worden ontslagen van rechtsvervolging.

Man doodde vader met 300 messteken