Cel geëist tegen luchtmachtpiloot voor ontucht

Het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem heeft maandag twaalf maanden celstraf geëist, waarvan vier voorwaardelijk, tegen de 28-jarige Jeroen N. voor ontucht met een minderjarige jongen. N., die piloot is bij de luchtmacht, zou in 2009 seksuele handelingen hebben verricht met een toen 13-jarige jongen. N. ontkent de ontuchtelijke handelingen te hebben gepleegd.

Door @Michael de Hoogh

Tijdens de zitting van maandag voor de militaire strafkamer in Arnhem hield verdachte Jeroen N. (28) de kaken stijf op elkaar. Hij wilde niets zeggen omdat hij naar eigen zeggen de behandeling van de strafzaak niet goed heeft kunnen voorbereiden. Vrijdag kreeg hij pas een oproep. Hij wilde de zaak wel door laten gaan en hield zich bij de verklaringen die in het dossier staan.

Tentje in bos

In 2009 werd verdachte samen met het 13-jarige slachtoffer door twee boswachters aangetroffen in een tentje in een bos in Laag-Soeren (Gelderland). Daar zouden de twee seksuele handelingen met elkaar hebben verricht en dat ging volgens het slachtoffer verder dan alleen tongzoenen. Jeroen N. ontkent dat en verklaarde eerder tegenover de marechaussee dat hij de jongen hooguit een kusje op de wang had gegeven.

Internet

De twee waren eerder al in contact gekomen met elkaar via het internet. Vervolgens zouden meerdere ontmoetingen hebben plaatsgevonden. Onder meer in de Efteling en twee keer in Dieren. In 2012 heeft het slachtoffer pas aangifte gedaan omdat hij daar in 2009 nog niet aan toe was. Volgens de officier van justitie zijn de verklaringen van het slachtoffer consistent geweest en die van verdachte niet.

'Aangeslagen'

Michael Ruperti, advocaat van N., benadrukte dat zijn cliënt ontkent dat er seksuele handelingen hebben plaatsgevonden en dat slachtoffer zich in 2009 voordeed als 17-jarige jongen. Anders had N. nooit met hem afgesproken. N. wilde verder niets zeggen, alleen dat hij 'geschrokken en aangeslagen is door de aangifte'.

De luchtmachtpiloot is geschorst door defensie, maar hij is nog niet ontslagen.

Volgens het OM moet N. een celstraf van twaalf maanden waarvan vier voorwaardelijk krijgen. De rechtbank in Arnhem doet over twee weken uitspraak in deze zaak.