Celstraf voor verkrachters Nederlandse toeristen

De rechtbank in Antwerpen heeft celstraffen tot 5 jaar opgelegd voor een groep mannen die twee Nederlandse vrouwen in Antwerpen verkrachtten en beroofden. De twee werden na een avondje in een club door vier mannen verkracht in hun eigen hotelkamer.

Ook moeten zij aan beide slachtoffers 12.000 euro schadevergoeding betalen. De slachtoffers waren twee vrouwen van 20 en 21 jaar uit Leiden, die dit voorjaar een weekendje Antwerpen deden. Ze bezochten club Roxy in de Vlaamse hoofdstad. Daar leerden ze Mohamed S. (23) en Lamine N. (20) kennen, twee Belgen met Afrikaanse roots. Ze boden alcohol en cocaine aan. De vrouwen accepteerden vervolgens een lift naar hun hotel.

Badkamer

De twee begeleiden de vrouwen naar hun kamer, maar de vrouwen gaven aan geen intiem contact met hen te willen. Vervolgens nam S. één van de dames onder dwang mee naar de badkamer en verkrachtte hij haar. Zijn vriend N. betastte het andere slachtoffer op het bed. Zij probeerde van hem af te komen door te zeggen dat ze lesbisch was, maar hij liet zich daar niet door weerhouden. Ook zij werd verkracht. Toen de twee klaar waren, wisselden ze om en begon het opnieuw.

Meer mannen

Later die nacht werden ook twee vrienden door de mannen opgetrommeld. Tijani D. (19) en Eliel B. (20) vergrepen zich ook aan de twee vrouwen. De vier konden uiteindelijk worden opgepakt omdat een hotelmedewerker de politie alarmeerde.

De Vlaamse krant Nieuwsblad woonde het proces bij. De vrouwen verklaarden daar dat ‘een nachtmerrie waarheid is geworden’. ‘Het was een waas’, zo vertelde één van de slachtoffers over de nacht. “We konden ons niet verzetten. We konden helemaal niets.’ De rechtbank veroordeelde alle vier de mannen tot vijf jaar cel.