Celstraffen geëist voor pillenhandel en wapenbezit

Tegen de 57-jarige Hans van B. en zijn 26-jarige dochter uit IJsselstein heeft de officier van justitie celstraffen geëist van respectievelijk 4 jaar en 18 maanden. De 2 worden verdacht van drugshandel en vuurwapenbezit. Ze werden in april 2016 aangehouden. 

De vader had bij zijn arrestatie een wapen in zijn binnenzak en munitie in zijn auto; in zijn woning in IJsselstein werden 77.000 pillen Diazepam (een slaap- en kalmeringsmiddel), 153.000 BZP-pillen en 5000 xtc-pillen aangetroffen. De Diazepam-pillen  waren verpakt in potjes met zelfgemaakte stickers van het merk Sandoz.

Vilmes

Verder werden bij hem thuis versnijdingsmiddelen aangetroffen, informatie over bereidingswijzen, stempels om pillen mee te slaan, etiketten, nog een vuurwapen, 3500 patronen, een vilmes,  pepperspray en drie stroomstootwapens. In de woning van dochter Michelle werden een vuurwapen, pepperspray en een stroomstootwapen gevonden; ook vond de politie grote hoeveelheden stoffen die gebruikt worden om drugs te maken en te versnijden.

Gewond

De zaak tegen de vader en zijn dochter was al een paar keer uitgesteld. Van B. zegt met een vorm van PTSS te kampen nadat het arrestantenbusje waarin hij werd vervoerd bij een ongeluk betrokken raakte. Van B. raakte daarbij gewond. Deskundigen die Hans van B. hebben onderzocht komen met verschillende conclusies ten aanzien van zijn psychische gesteldheid.

Beroepscrimineel

De officier van justitie noemde Hans van B. een beroepscrimineel. Hij is eerder veroordeeld voor verboden wapenbezit en drugshandel. Naast de geëiste gevangenisstraf van 4 jaar (waarvan 1 voorwaardelijk) vordert het Openbaar Ministerie 263.000 euro van Hans van B. Dochter Michelle moet als het aan het OM ligt 21.000 euro terugbetalen.