Celstraffen na overval op Jimmy Woo

Twee mannen die zich eind 2006 schuldig hebben gemaakt aan een gewelddadige overval op de discotheek Jimmy Woo in Amsterdam zijn maandag in hoger beroep veroordeeld tot gevangenisstraffen van 38 en 43 maanden. Bij de overval op de discotheek werden de personeelsleden bedreigd met vuurwapens en bestolen van hun bezittingen. Het OM liet zich eerder nog niet-ontvankelijk verklaren in deze zaak.

De uitspraak in deze zaak heeft lang op zich laten wachten. In 2008 liet het Openbaar Ministerie (OM) zich op eigen verzoek nog niet-ontvankelijk verklaren omdat het dossier kwijt was. Het dossier werd kort daarna toch weer gevonden en de vervolging startte opnieuw.

Volgens de verdediging had het OM de kans op vervolging verspeeld omdat ze zichzelf niet-ontvankelijk liet verklaren. Het hof ging hier niet in mee en heeft de mannen uiteindelijk toch veroordeeld. Zij waren ook door de rechtbank al veroordeeld. Het ging toen om celstraffen van 42 en 48 maanden.     

Het OM eiste in hoger beroep gevangenisstraffen van 4 en 4,5 jaar. Volgens het hof waren straffen tot 5 jaar zelfs op zijn plaats. Ook omdat de mannen zich eerder schuldig hebben gemaakt aan geweldsdelicten. Maar omdat de strafvervolging twee keer heeft plaatsgevonden en lang heeft geduurd, krijgen ze een mildere straf.