Celstraffen voor overval op vrachtwagen met coke

De rechtbank in Arnhem heeft drie mannen veroordeeld voor een overval op een vrachtwagen en de invoer van 131 kilo cocaïne. De overval vond plaats op klaarlichte dag op de openbare weg in Beneden-Leeuwen op 27 september 2016.

Bedreigd

De vrachtwagenchauffeur wist niet dat hij in een container cocaïne vervoerde. Op zeker moment reden verschillende auto’s hem klem. De container werd opengebroken met een betonijzerschaar en uit de container werden een aantal sporttassen gehaald. De vrachtwagenchauffeur probeerde nog één van de sporttassen terug te pakken. Hij werd toen met de dood bedreigd. In de sporttassen bleek later 131 kilo cocaïne te zitten.

De veroordeelde verdachten zijn een 28-jarige man, een 23-jarige man en een 30-jarige man, allen uit Rotterdam. De twee jongste mannen kregen gevangenisstraffen van 5,5 jaar, de oudste kreeg 5 jaar cel. Twee andere mannen vrijgesproken omdat hun betrokkenheid bij de overval niet kon worden bewezen.

De drie mannen moeten aan de vrachtwagenchauffeur een schadevergoeding van ruim 1.200 euro betalen.

Goudstaven

Eén van de mannen verklaarde dat hij dacht dat er goudstaven in de sporttassen zaten. De rechtbank vond deze verklaring niet aannemelijk.

Door de officier van justitie was voor alle mannen een gevangenisstraf van 6 jaar geëist.

De twee jongste mannen, die een hogere straf kregen, waren in het verleden eerder veroordeeld voor gewelddadige vermogensdelicten.

De zaak kwam aan de orde in Opsporing Verzocht, waarbij daders in beeld werden gebracht. Daarna zijn de verdachten, van Turkse afkomst, aangehouden.

Zie de voorgaande berichten:

Aanhoudingen in overvalzaak drugs-vrachtwagen

Daders overval coke-vrachtwagen in beeld (VIDEO)

Vrachtwagen met drugs overvallen