Celstraffen tot 6 jaar voor ontvoering

De rechtbank in Utrecht heeft maandag zes mannen veroordeeld omdat zij een 18-jarige Utrechter hadden ontvoerd en een week lang hebben opgesloten in een caravan. De twee hoofdverdachten kregen zes jaar gevangenisstraf en de anderen variërend tussen de twee en vier jaar. Het was de mannen te doen om het geld van de familie van de jongen.

(Foto: Politie Utrecht – Luchtfoto van de stacaravan waar de jongen een week lang vastzat.)

Het slachtoffer werd in november vorig jaar in de buurt van zijn woning door mannen met bivakmutsen ontvoerd in een bestelbus en naar Hilversum gebracht. Daar werd hij een week gevangen gehouden in een stacaravan. Daarna werd hij door de politie bevrijd. De mannen wilden 3 miljoen euro losgeld zien van de vader van het slachtoffer.

Er is een verdachte, een 23-jarige Utrechter, die openheid van zaken heeft gegeven over de ontvoering. Daarom heeft de rechtbank bij hem rekening gehouden met de strafmaat. Hij kreeg 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk.

De overige verdachten, afkomstig uit Utrecht en Hilversum, hebben altijd ontkend of zeiden niks. De rechtbank had naar eigen zeggen voldoende bewijs aan gevonden sporen, telefoongegevens en de tenaamstelling van verschillende auto’s. Het slachtoffer krijgt een schadevergoeding van ruim 32.000 euro van de verdachten.