Advocaten Chapo willen uitstel proces

De advocaten van Joaquin “El Chapo” Guzman proberen van de rechtbank in Brooklyn (New York) uitstel gedaan te krijgen van de rechtszaak naar augustus of september. De zaak staat gepland voor april 2018.

17 feiten

De advocaten hebben in het Kerstweekend een verzoek naar de rechtbank gestuurd waarin wordt betoogd dat ze niet genoeg tijd en geld hebben om in april de verdediging van de vermeende leider van het Sinlaloa-kartel te voeren, aldus NBC. De aanklager heeft er nog niet op gereageerd.

El Chapo staat terecht voor onder meer grootschalige drugshandel en lidmaatschap van een moorddadige criminele organisatie. De aanklacht telt nu 17 feiten waarover hij zich onschuldig heeft verklaard. Hij riskeert in de rechtszaak levenslang.

Beperkingen

Advocaat Eduardo Balarezo (foto rechts) zegt dat de de berg aan dossiers die de publieke aanklager heeft ingebracht teveel tijd vergt. Ook verhinderen de beperkingen van Chapo dat hij met familie kan praten om geld bijeen te brengen voor de advocaatkosten.

Guzman zelf is tegen uitstel vanwege het voortduren van zijn beperkingen. Hij zit 23 uur per dag achter de deur en mag alleen met zijn advocaten contact hebben.

Zoon

In een andere zaak is deze week na een onderzoek van acht jaar waarin een undercover een hofdril speelde een nauwe relatie van Guzman uitgeleverd naar de Verenigde Staten. Victor Manuel Felix-Felix is verdacht van witwassen en cocaïnehandel. Zijn zoon is volgens het Amerikaanse Openbaar Ministerie getrouwd met een zoon van El Chapo.

De laatste berichten over de rechtszaak tegen El Chapo:

Getuigen tegen El Chapo blijven geheim

VS onderzoekt bewering marteling lijfwacht Chapo

El Chapo heeft problemen met zijn verdediging (UPDATE)

El Chapo wordt psychologisch onderzocht