‘Chapo is gewond geraakt bij politieactie’

De ontsnapte Mexicaanse crimineel Joaquin ‘El Chapo’ Guzman is gewond geraakt aan zijn gezicht en been toen hij moest vluchten voor het Mexicaanse leger. Dat zeggen Mexicaanse autoriteiten vrijdag althans. Het zou niet tot een directe confrontatie zijn gekomen tussen het leger en Guzman.

De Mexicaanse autoriteiten zeggen El Chapo op de hielen te zitten. ‘Als gevolg van deze acties en in een poging om te voorkomen dat hij wordt gepakt, is de voortvluchtige de afgelopen dagen in de haast op de vlucht geslagen. Daardoor heeft hij, volgens onze informatie, verwondingen opgelopen aan een been en in zijn gezicht’, staat in een verklaring van de regering.

Vluchten op de quad

Guzman ontsnapte in juli uit de zwaarbewaakte gevangenis El Altplano. Er was een tunnel van zijn cel naar een nabijgelegen huis gegraven.

De afgelopen weken zochten de Mexicanen voornamelijk in de deelstaat Sinaloa in het noordwesten van Mexico. Er is onder meer een actie geweest op een ranch waar Guzman zich zou verschuilen, melden Amerikaanse media. De bodyguards van Guzman wisten te voorkomen dat hij werd opgepakt. Hij zou er op een quad vandoor zijn gegaan. Hij zou op de vlucht gewond zijn geraakt.

Lees ook:

Vier personen aangeklaagd om ontsnapping Chapo

‘El Chapo reist in vliegtuigjes en per bus’

Foutje op Twitter: zit El Chapo in Costa Rica?