Chapter Alkmaar is ex-No Surrender

Het woensdag in Alkmaar geopende chapter van Bandidos bestaat uit ex-leden van motorclub No Surrender. Dat heeft Klaas Otto, president van No Surrender, aan Crimesite laten weten. Het zou gaan om zes leden die in 'good standing' weg zijn gegaan bij de motorclub van Otto. Vijf van hen zijn inmiddels lid van Bandidos.

Door @Michael de Hoogh

'Het gaat om zes mannen die niet eens een motorrijbewijs hebben. Hebben ze in een jaar tijd niet kunnen halen. Dan pas je niet bij ons', aldus Klaas Otto, president van No Surrender.

No Surrender is een sterk groeiende (nieuwe) motorclub in Nederland en dat geeft blijkbaar ook problemen. Dat erkent ook Otto. 'We zijn de club goed aan het filteren. Achteraf gezien hebben we sommigen te snel aangenomen bij de club.' Otto geeft ook aan dat hij druk bezig is met nieuwe chapters in onder meer Limburg en Brabant. Maar ook in Spanje openen ze de komende maand een nieuw onderkomen.

Onlangs stapten in Limburg ook al enkele leden van zijn club over naar de Bandidos. Otto verwacht niet dat er nog veel zullen volgen die dezelfde stap gaan maken. Binnen de motorwereld gaan al langer geruchten dat Bandidos meer chapters openen in Nederland.