Chapter Hells Angels in Duitsland verboden

Het bestuur in de Duitse staat Saksen heeft het chapter van de Hells Angels in Göttingen verboden. Het verbod ging gepaard met een inval in het clubhuis en woningen van leden van de motorclub. De club is verboden omdat er meerdere onderzoeken naar leden lopen, waaronder tegen de president van het chapter.

De leider van de afdeling in Göttingen wordt verdacht van een poging tot afpersing. Tegen 14 leden van het chapter lopen in totaal zo’n 90 onderzoeken.

Bij de actie, waar zo’n 300 agenten aan meededen, werden onder meer zes motors in beslag genomen. Ook werden er drugs en steekwapens gevonden en heeft de politie computers, mobiele telefoons en usb-sticks meegenomen.

Bij het clubhuis heeft de politie alle symbolen die met de Hells Angels te maken hebben, zoals het clublogo of de cijfers ’81’ (die staan voor de H en A), overgeschilderd.

De autoriteiten van Nedersaksen hopen dat met het verbod op het chapter, de rust in de stad terugkeert. De minister wijst op een aantal vechtpartijen waarbij Hells Angels betrokken waren en de onderzoeken die tegen de leden lopen. Een verbod op de club zou het gevoel van veiligheid moeten vergroten.

Volgens de advocaat van de Hells Angels was de grote politie-operatie ‘compleet overdreven en belachelijk’. Hij zegt dat de meeste leden van het chapter geen criminelen zijn die geweld gebruiken, maar vriendelijke mensen uit de regio.