Chapter Satudarah in Sydney opgerold

De Australische politie heeft de afgelopen week vier leden van het chapter van Satudarah in Sydney opgepakt. Onder de arrestatenten zit ook de 30-jarige president van de afdeling. Daarmee is volgens de politie in Australië het chapter ontmanteld. Volgens de politie wilde de motorclub flink uitbreiden en zou dat een gevaar vormen in verband met rivaliserende motorclubs.

De club had volgens de politie tien leden in Sydney, maar ze waren bezig om via social media nieuwe leden te werven. Inmiddels zijn er ook chapters opgericht in Brisbane en Adelaide, en volgens de politie wilde Satudarah nog meer afdelingen in Australië oprichten.

Drugs in clubhuis

De politie volgde de motorclub al sinds februari 2015. Dat leidde in november tot een huiszoeking in het clubhuis van Satudarah in Sydney. Daar werden de drugs methamfetamine gevonden, net als ‘voorwerpen die zijn gerelateerd aan vuurwapenbezit’. In het clubhuis stonden ook items waarmee drugs gemaakt kan worden, en er werden motorjacks in beslag genomen.

De arrestaties vonden afgelopen week plaats. Dinsdag werd een 22-jarige man opgepakt omdat hij drugs op zak had. Een dag later werden twee mannen van 30 en 31 opgepakt. De 30-jarige verdachte is de president van het chapter. Hij wordt verdacht van valsheid in geschrifte. Ook zou hij iemand hebben aangevallen met een mes. Een vierde verdachte, een 29-jarige man, werd die dag ook opgepakt omdat hij de politie zou hebben gehinderd.

Police dismantle Satudarah OMCG's Sydney chapterGeplaatst door NSW Police Force op zondag 10 januari 2016