Chapter Satudarah in Nijmegen

Een groep motorliefhebbers uit Nijmegen heeft zich aangesloten bij Satudarah. Het gaat om een groep die vijf jaar bij elkaar is en afgelopen week een volwaardige chapter van Satudarah is geworden. De Hells Angels openden vorig jaar ook een afdeling in Nijmegen.

De president van het chapter Ulpa Noviomagus Batavorum wil anoniem blijven, maar heeft tegenover De Gelderlander verklaard dat hij geen probleem heeft om zich te identificeren met een club die door justitie wordt gevolgd.

‘Dat maakt mij niet uit. Het voelt gewoon goed om onderdeel uit te maken van Satudarah. Wij zijn geen criminelen, wij handelen niet in drugs en persen niemand af. Wat ons bindt zijn motoren en feesten.’

De nieuwe afdeling heeft nog geen clubhuis. Hoeveel leden het chapter in Nijmegen heeft, is niet bekend.

De afgelopen jaren hebben de Hells Angels en Satudarah flink uitgebreid. In 2009 telde de Hells Angels nog negen chapters, tegenwoordig zijn het er zeventien. Satudarah is ook flink gegroeid en heeft tweeëntwintig chapters in Nederland. Satudarah breidde het afgelopen jaar daarnaast uit naar onder meer Duitsland, waar het chapters opende in Duisburg en Krefeld.

Lees alles over Satudarah