Charles Z.-zaak: vanaf 29 maart

De rechtbank in Arnhem gaat vanaf 29 maart de inhoudelijke behandeling doen van de grote hasjzaak tegen voormalige autocoureur Charles Z. (55). Vandaag was er een regiezitting in de zaak. Z. is verdacht van het tussen 2005 en 2006 leiding geven aan een netwerk van kwekerijen en export van hasj naar Engeland, Ierland en andere West-Europese landen. In de zogenoemde Doomer-zaak staan 37 verdachten terecht, die deels al zijn berecht en veroordeeld. Z. is ook verdacht van witwassen, dat deels gebeurde middels investeringen in raceteams waarin zoon Charles Z. junior reed.

Charles Z. junior (31) is verdachte in dat verband.

Bij een andere verdachte vond de politie in Amsterdam 4,6 miljoen euro.

Vanaf 29 maart komen eerst de handlangers van Z. aan bod. De zaak tegen Charles Z. senior en andere kopstukken komen naar verwachting rond september 2011 aan bod.

Charles Z. ontkent dat er crimimele organisatie was en dat hij die leidde.

In oktober 2006 is er een inval geweest in de woning van Z. in het Gelderse Zwartebroek waarbij 2000 kilo hasj is gevonden. Voor die Windhalm-zaak is Z. al veroordeeld tot drie jaar cel.

In de jaren negentig en in 2005 is Z. ook veroordeeld voor hasjhandel. Hij moest ook al eens 22,5 miljoen euro aan de staat afdragen in en ontnemingszaak.

Zie ook: De Telegraaf.