Chauffeur geldauto Ridderkerk verdacht

De chauffeur die gisteren verdween nadat zijn geldauto werd overvallen, wordt nu verdacht van betrokkenheid bij de roof, aldus de politie tegen de NOS. De politie heeft na bestudering van beelden van bewakingscamera’s geconcludeerd dat de chauffeur mogelijk zelf betrokken is bij de diefstal. Bovendien is er mogelijk een tweede man betrokken bij de overval van het geldtransport van Brinks, gistermorgen in Ridderkerk.

De bewakingsbeelden van de overval worden vanavond vrijgegeven. De politie wil tips te krijgen over de identiteit van de tweede betrokkene.

Het geldtransport van Brink’s werd gisterochtend rond 9.30 uur beroofd bij een filiaal van de Rabobank in het centrum van Ridderkerk. Na de overval bleken zowel de overvallers als de chauffeur spoorloos verdwenen.

In Leiderdorp werd dinsdagmiddag nog een geldauto van Brinks overvallen. Twee gewapende mannen bedreigden de inzittenden van de geldwagen en gingen er met een onbekende buit vandoor. De twee overvallen staan los van elkaar, zegt de politie.

{youtube}xpT2sYycK-Y{/youtube}