Chauffeur monstertruck: OM maakte fouten

Het Openbaar Ministerie heeft fouten gemaakt bij de testen met de monstertruck die in september in het publiek reed. Volgens de chauffeur van de truck zijn er fouten gemaakt met de accu’s, is de auto vol vloeistof laten staan en hebben ‘ondeskundige mensen’ aan de truck gezeten, waardoor de waarheid niet meer te achterhalen zou zijn.

Dat zegt de chauffeur, Mario Doornink, tegen kranten van De Persdienst. Volgens Doornink bleef het gas hangen, waardoor hij het publiek inreed. Daarbij kwamen drie mensen om het leven, 28 omstanders raakten gewond. De chauffeur zegt dat hij niet weet waarom het gas bleef hangen.

Gas bleef hangen

‘Wist ik maar waarom’, zegt hij in de kranten. ‘Ik zit hier vreselijk mee. Ik heb drie mensen doodgereden.’ Doornink zegt dat hij de rem heeft ingetrapt, maar omdat het gas bleef hangen ging de snelheid niet omlaag. Hij heeft daarop de noodknop ingeduwd, maar het was toen al te laat.

Doornink heeft met de krant gesproken omdat hij de waarheid wil weten, terwijl het OM flinke fouten heeft gemaakt die dat zouden bemoeilijken. ‘Ik zeg niet: Mario is onschuldig. Dit moet worden uitgezocht. De oorzaak van dit ongeluk moet boven water komen. Ik wil de waarheid, zeker voor de slachtoffers in Haaksbergen.’

Het OM wil niets over de beschuldigingen zeggen, behalve dat er ‘gedegen’ onderzoek wordt gedaan.

Lees ook:

Monstertrucker verwondde eerder toeschouwer