Zaak Chino Anthrax behandeld in maart 2015

Voor de derde keer moest vrijdag José Rodrigo Aréchiga Gamboa (34), alias “El Chino Ántrax”, voor de rechtbank verschijnen in een pro forma-zitting, voor de federale rechtbank in San Diego in de Amerikaanse Californië.

Tienduizenden stukken

Gamboa wordt verdacht van conspiracy bij het importeren in de VS van cocaïne, metamfetamine en marihuana. Hij was aanwezig, gebonden aan handen en voeten. Dit keer was er geen familie aanwezig. De openbaar aanklager zei dat er meer tijd nodig was om het bewijs tegen de verdachte te analizeren. Hij sprak van ’tienduizenden stukken’. Het onderzoek van de DEA heeft twee jaar geduurd.

Sinaloa-kartel

De openbaar aanklager zei verder dat het onderzoek naar Chono Antrax deel uitmaakt van een groter onderzoek naar Serafín Zambadaen Ismael El Mayo Zambada, van het Sinaloa-kartel. Serafín Zambada (24) bekende in september deelname aan drugshandel in een in een inleidende zitting. Hij zal daarvoor waarschijnlijk in mei volgend jaar ruim tien jaar cel krijgen.

Maart

Ook de advocaat van “Chino” zei dat de overvloed aan stukken veel meer tijd in beslag zal nemen dan verwacht. Hij zei verder dat veel van bewijs dat aangedragen is niet direct betrekking heeft op zijn cliënt. De volgende zitting is in maart 2015, mogelijk zal dan de zaak inhoudelijk kunnen worden behandeld.