Cipier aanwezig bij gewelddadige incasso

Een bewaarder van de gevangenis in Zwolle heeft samen met een kickbokser uit Assen (foto) een heftige incasso gedaan waarbij drie mensen zijn mishandeld. Dat bleek donderdag tijdens een rechtszitting waar de kickbokser zich moest verantwoorden voor het geweld.

Klappen

Het incident gebeurde op 28 juni 2018. Drie bewoners van een woonboot in Zwolle krijgen plotseling bezoek van de twee mannen. Ze willen de zoon des huizes spreken. Maar die woont niet op het adres en is niet aanwezig. De kickbokser, Donovan van A. (foto boven), deelt klappen uit. Hij geeft de vader een harde trap en slaat en schopt de moeder. Ook geeft hij de schoondochter – die net op haar scooter aankomt – een klap.

Sportschool

De schoondochter ziet een logo van een Assense sportschool op de kleding van de kickbokser. Als ze later de website bezoekt, ziet ze de man op een foto. Hij blijkt er te werken als sport-instructeur. De andere man blijkt een bewaarder te zijn in de gevangenis van Zwolle. Hij verklaarde later dat het nooit de bedoeling was geweest om geweld te gebruiken en meldde zichzelf bij de politie na het incident.

Te laat

Overigens kwam de kickbokser gisteren niet op tijd opdagen bij zijn rechtszaak. De slachtoffers kwamen hem in de hal tegen toen ze na de zitting het gerechtsgebouw verlieten. Hij was te laat. Het openbaar ministerie in Zwolle heeft 20 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf  tegen hem geeist. Of de cipier ook wordt vervolgd, is nog niet duidelijk. De rechters in Overijssel doen over 2 weken uitspraak.