Cipier krijgt ontslag om lidmaatschap MC

Het ministerie van Justitie heeft een bewaarder van de gevangenis in Lelystad strafontslag gegeven omdat hij president is van het Lelystadse chapter van de motorclub Black Sheep. Cipier Remon G. eist volgende week in een kort geding zijn baan terug, aldus De Telegraaf.

Onverenigbaar

Het ministerie heeft een integriteitonderzoek ingesteld naar G.. Conclusie is dat zijn betaalde baan als gevangenbewaarder onverenigbaar met zijn functie als president van de motorclub. Justitie meent dat G. een risico vormt voor de integriteit van de gevangenis en voor collega’s. De werkgever neemt het hem ook kwalijk dat hij zijn functie niet heeft gemeld.

Gewaardeerd

Zijn advocaat Michael Ruperti stelt dat alle collega’s en leidinggevenden op de hoogte waren van het clublidmaatschap en nooit zijn client daarop hebben aangesproken. De directeur zou hem hebben gekarakteriseerd als een gewaardeerd werknemer wiens uitstekende functioneren niet ter discussie staat.

Oude zaken

G. vindt zelf dat hij juist betrokken was bij het bij het bewaken van de integriteit van collega’s. Zo meldde hij meldde signalen van drugsgebruik onder collega’s. Hij greep in bij een steekpartij waarbij hij zeven verwondingen opliep. Rupert meent dat het strafontslag zuiver is gericht op zijn functie bij en lidmaatschap van de motorclub. Justitie zegt dat de cipier binnen de motorclub contacten onderhoudt met vier personen met een strafblad. Advocaat Ruperti zegt dat de president er slechts twee van kent. Het zijn mensen die werkstraffen kregen voor ‘heel oude zaken.’