Cipier PI Vught gestoken

Opnieuw een incident in de gevangenis in Vught. Een cipier is daar onlangs met een geslepen tandenborstel gestoken door een gedetineerde. De 21-jarige medewerkster raakte gewond aan haar hoofd, handen, nek, ogen en oren. Er zijn strafmaatregelen getroffen tegen de betrokken gedetineerde. 

De jonge vrouw deed mee aan een uitwisselingsproject van tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven, aldus de Telegraaf, die zich baseert op een anonieme bron. Volgens diezelfde bron zou er sprake zijn geweest van onderbezetting op de afdeling waar het steekincident plaatsvond: ‘Er waren op de afdeling nog maar twee andere PIW’ers aanwezig.’

Psychiatrische afdeling

De aanval op de medewerkster gebeurde in het penitentiair psychiatrisch centrum van de gevangenis, toen de vrouw alleen naar een gedetineerde toe moest om daar een beklagformulier te geven, waar hij om gevraagd had.

Een woordvoerder van het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft het geweldsincident bevestigd.

Lek als een mandje

Een maand geleden meldde het tv-programma EenVandaag dat de beveiliging van de gevangenis in Vught zo lek als een mandje zou zijn. Eerder kwam de PI Vught al zwaar onder vuur te liggen na een serie veiligheidsincidenten.