Claim nabestaanden Everink deels toegewezen

De 29-jarige voormalig tennisprof Mark de J., die verdacht wordt van de moord op Koen Everink, moet van de rechter een bedrag van 23.850 euro terugbetalen aan de nabestaanden van Everink. Lees waarom dat minder is dan de 70.000 die was geëist.

Openstaan

De nabestaanden van Everink eisten in een kort geding terugbetaling van twee leningen. De J. zou 27.750 euro van Koen Everink hebben geleend, en 40.000 van Tunga Holding, het bedrijf van Everink. Volgens hen had hij van de 27.750 euro een bedrag van 1.700 terugbetaald en zou er dus nog een bedrag van 26.050 euro openstaan.

Lening Everink

Mark de J. vindt dat de genoemde bedragen niet kloppen. Hij zegt dat hij drie aflossingen heeft gedaan en dat hij en Everink van het geleende bedrag samen 8.000 euro vergokt hebben, waarbij is afgesproken dat zij beiden de helft van het verlies zouden dragen. In totaal zou hij daarom nog 13.850 euro van de 27.750 euro moeten terugbetalen.

Lening bedrijf

De J. erkent dat hij een bedrag van 40.000 euro heeft geleend, maar stelt dat hij 10.000 moet terugbetalen. Volgens hem hebben hij en Everink samen een groot deel van de lening vergokt en zou Everink 30.000 euro van het verlies op zich nemen.

Erkenning lening

De Utrechtse rechtbankpresident stelt dat een rechter in een kort geding terughoudend zijn met het toewijzen van geldvorderingen, omdat in een bodemprocedure altijd nog anders kan worden geoordeeld. De rechter heeft daarom alleen de bedragen toegewezen die door de gedaagde zijn erkend. Dat is een bedrag van 23.850 euro.

De rest van de eis wees de rechter af, omdat niet met zekerheid gezegd kan worden dat stellingen van de gedaagde niet kloppen.

Voor de rechtbank Utrecht staat De J. momenteel terecht voor moord c.q. doodslag op Everink. In 2017 gaan de openbare zittingen weer verder.

Zie:

OM lijkt te zwemmen in bewijs in Zaak-Everink

Robin Haase gehoord in zaak Everink