Club Blu gaat weer open (UPDATE)

Uitgaansgelegenheid Club Blu in Rotterdam gaat vrijdag 15 juni weer open. Burgemeester Aboutaleb had de club vorig jaar december gesloten nadat de deur met een automatisch vuurwapen was beschoten en er een handgranaat werd gevonden. Ook ontplofte een explosief buiten bij de uitgaansgelegenheid. 

UPDATE: Ook Club Suzy Wong aan de Korte Leidsedwarsstraat in Amsterdam mag weer open. Er werd twee keer een handgranaat bij de club voor de deur gelegd. Suzy Wong was na de vondst van de tweede handgranaat drie maanden dicht.

Afgeperst

Nadat er in het televisieprogramma Opsporing Verzocht beelden waren getoond van mogelijke verdachten die betrokken zouden zijn bij het beschieten van Club Blu, werden 3 mannen uit Capelle a/d IJssel aangehouden in de leeftijd van 20, 22 en 23 jaar. Volgens RTV Rijnmond werd de eigenaar van de club afgeperst.

JayJay

In en rond Club Blu zijn eerder incidenten geweest. Zo was er in september vorig jaar een schietpartij buiten de club, waarvan ook opnames zijn. En Jason, JayJay, L. die in november vorig jaar werd veroordeeld voor betrokkenheid bij de liquidatie van Abderrahim “Appie” Belhadj werd in juni 2016 gearresteerd voor uitgaansgeweld in Club Blu.

Boef

Bij de opening vrijdag zullen onder andere de rappers Ronnie Flex en Boef optreden.