Club gesloten na reeks zedenmisdrijven

De Rotterdamse Club Vie is op last van de burgemeester Ahmed Aboutaleb tenminste drie maanden gesloten na een reeks zedenmisdrijven. In anderhalf jaar tijd zijn zeker elf vrouwen het slachtoffer geworden van aanranding of verkrachting na bezoek aan de club aan de Maasboulevard. 

Daders en slachtoffers hadden elkaar in de Vie ontmoet. Het misbruik zelf vond buiten de club plaats, in woningen of hotels. Een aantal vrouwen werd in de discotheek gedrogeerd.

Bodycams

Eigenaar Tony Carbonaro kreeg in april van dit jaar te horen dat er sinds januari 2016 acht zedenmisdrijven hadden plaatsgevonden nadat vrouwen zijn club hadden bezocht. Carbonaro trof daarop verschillende maatregelen, zo liet hij aan RTV Rijnmond weten. Bewakers werden uitgerust met bodycams en er werden posters in de club opgehangen om vrouwen te waarschuwen. Ook werd er een extra portier aangesteld die vrouwen naar hun auto kon brengen indien ze dat wensten.

De maatregelen hadden gedurende enkele maanden effect, maar in juli werden drie vrouwen opnieuw slachtoffer van een zedenmisdrijf. Dat was voor de gemeente reden om Club Vie te sluiten voor drie maanden. Gedurende die periode krijgt Carbonaro de gelegenheid orde op zaken te stellen. De gemeente zal na de drie maanden bepalen of de club weer open kan.