Club Yab Yum: van luxe naar verval

Ooit ’s werelds beroemdste en meest luxueuze seksclub: Yab Yum. Het moest al de deuren sluiten en dreigt nu zelfs in verval te raken. De huidige eigenaar Hennie Vittali gaf gisteren voor de rechter toe dat hij nauwelijks meer het hoofd boven water kan houden. Dit schrijft De Telegraaf die aanwezig was bij een kort geding dat vastgoedman Chris Kraijpoel had aangespannen tegen de eigenaar omdat deze al lange tijd een verkoop tegenhoudt.

In 2008 werd Yab Yum aan het Amsterdamse Singel na een Bibob-procedure op verzoek van de gemeente gesloten omdat de club nauwe banden met de Hell’s Angels erop na zou houden.

Eigenaar Hennie Vittali, volgens De Telegraaf al jaren lang verdachte in een witwasonderzoek, zou na de sluiting het pand willen verkopen aan Chris Kraijpoel die er vier miljoen euro voor bood. Tot op heden is de verkoop nooit voltooid omdat de twee ruzie kregen.

De koop door Chris Kraijpoel was zo goed als rond, toen K. vorig jaar voor korte tijd werd opgepakt bij een grootscheepse gecombineerde inval van de Nationale Recherche en de FIOD, met de inzet van 200 rechercheurs. Het Openbaar Ministerie liet beslag leggen om verkoop te voorkomen.

Van die witwasvervolging is daarna weinig meer vernomen en uiteindelijk liet Kraijpoel ook nog eens beslag op het pand leggen.

Gisteren gaf Vittali in de rechtszaal aan echt van Yab Yum af te willen. ‘Ik ben total loss, financieel gezien’, liet hij weten. Door een verkoop aan Kraijpoel is hij van de hoge kosten af.

Kraijpoel zegt het pand te willen verhuren of te verkopen zodra de overdracht rond is. ‘Er is genoeg interesse voor’. Vittali en hij krijgen nu een week de tijd om er met elkaar uit te komen.

Kraijpoel was enige tijd verdachte van de moord op vastgoedgoedhandelaar Peter Petersen maar nu niet meer. Hij wil voor de schade die hij heeft geleden door die verdenking miljoenen declareren bij de staat.