Clubhuis Bandidos in brand gestoken

Het clubhuis van de Bandidos in Huurhogowaard is in de nacht van vrijdag op zaterdag in brand gestoken. De daders hebben pallets tegen het clubgebouw aangezet en in brand gestoken. Het chapter werd afgelopen week opgericht.

Het clubhuis wordt sinds vrijdag niet meer bewaakt door de politie. Er hangt nog wel een camera op het terrein. De politie heeft besloten nu wel weer extra te gaan surveilleren, meldt het Noordhollands Dagblad zaterdag.

De brandweer heeft de brand geblust. De brand heeft wel wat schade aangericht: er is een ruit gesproken en onder de dakrand is ook brand ontstaan. 

Onrust in Limburg

De burgemeester van Heerhugowaard zei eerder dat hij niet bang was voor onrust door de komst van de Bandidos. In Limburg, waar afgelopen maand het eerste chapter van de motorclub werd opgericht, is wel grote onrust ontstaan. Er zijn twee aanslagen gepleegd op het huis van de president van het Limburgse chapter.

Ook zijn er vuurwapens bij leden van het Limburgse chapter gevonden. De vier mannen zitten vast op verdenking van verboden wapenbezit.