‘Clubhuis FC Twente wordt gesloten’ (VIDEO)

De gemeente Enschede overweegt het supportershome van voetbalclub FC Twente te sluiten, na de vondst van een ‘handelshoeveelheid’ harddrugs. Bij een actie gisteravond tijdens de wedstrijd met PSV zijn vijf mensen aangehouden. Bij een zoeking in een woning werden verschillende nepwapens gevonden.

‘Aanleiding voor de politieactie zijn signalen van mogelijke drugshandel in en rond het supportershome van Vak P door een selecte groep personen’, zegt Janny Knol, districtschef Twente van de politie Oost-Nederland.

Satudarah

De politie was gisteren ook op bezoek naar Satudarah-leden die -in full colours– de dienst uit zouden maken in het supportershome. ‘Er een situatie ontstaan waarbij er geen grip is op welke personen worden toegelaten tot het supportershome en daarmee ook tot Vak P. Er is sprake van selectief deurbeleid, intimidatie en geweld. Hiermee wordt het gezag ondermijnd van de partijen die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid in het stadion’, aldus de politie.

https://youtu.be/uQg_U95NtFM

Verwarring

In het stadion ontstond gisteren grote verwarring toen al het publiek via de luidspreker werd opgeroepen het stadion onmiddellijk te verlaten. De wedstrijd was toen nog in volle gang. Sommigen dachten aan een mogelijke terroristische aanslag. Al snel werd duidelijk dat er problemen waren in Vak P, waar de harde kern van FC Twente zit. De ME trad er op, terwijl het supportershome hermetisch werd afgesloten. Iedereen die binnen was in het supportershome moest binnen blijven.

Sluiting

Het aantreffen van drugs is voor de gemeente Enschede reden om sluiting van het home te overwegen. Onno van Veldhuizen, burgemeester van Enschede: ‘Een voetbalstadion moet een plek zijn waar mensen veilig, ongestoord en vrij kunnen genieten van een mooie voetbalwedstrijd. De handel van drugs vanuit het supportershome is absoluut ontoelaatbaar en zorgt voor ongewenste situaties.’