Clubhuis Hells Angels in Raamsdonk gesloten door gemeente

Burgemeester Marian Witte (gemeente Geertruidenberg) heeft maandag een gedeelte van een pand aan de Stationstraat in Raamsdonk gesloten dat als clubhuis van de Hells Angels werd gebruikt. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Volgens de gemeente wordt het pand sinds 2011 gebruikt als clubhuis van de sinds vorig jaar verboden motorclub. Het gaat om een lokale afdeling van Hells Angels South Side in Raamsdonk.

APV

Het zaaltje dat door de Hells Angels wordt gebruikt gaat voor een half jaar op slot. De sluiting gebeurt op grond van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV). Daarmee kan een pand tijdelijk worden gesloten op basis van onder meer de openbare orde, veiligheid en bij bijzondere omstandigheden.

Er waren volgens de gemeente geen andere redenen om het pand zes maanden te sluiten, anders dan bijeenkomsten van de verboden motorclub. ‘Ik maak van deze bevoegdheid gebruik, omdat ik het belangrijk vind om de openbare orde en veiligheid te beschermen’, aldus Witte over de sluiting.

Utrecht

In maart werd een ontmoetingsplaats van de Hells Angels in Utrecht gesloten. Het Utrechtse pand bleek volgehangen met beelden en logo’s van Hells Angels MC en leek dienst te doen als kroeg. Er werden zes verdachten gearresteerd, die de dag daarna weer op vrije voeten kwamen. Een van de verdachten had bij zijn arrestatie meerdere ponypacks met drugs op zak en een uitschuifbare wapenstok.

Hells Angels is in Nederland verboden, hoewel individuele (regionale) chapters van de Hells Angels niet verboden zijn.