Clubhuis Satudarah Amsterdam ontruimd

Een huurwoning in Amsterdam-Zuidoost, die door de Amsterdamse afdeling van MC Satudarah als clubhuis werd gebruikt, mag worden ontruimd. Dat heeft de rechter bepaald in een zaak die was aangespannen door woningbouwvereniging Eigen Haard. Een van de leiders van Satudarah, de voortvluchtige Etou’s Belserang, stond op het adres ingeschreven volgens het Parool.

Elke vrijdagavond verzamelden zich bij het clubhuis tientallen Satudarah-leden in hun colors. Het huis ligt in een rustige woonwijk en daar zorgden de motoren van de MC-leden voor overlast. Buurtbewoners durfden niet te klagen uit angst voor represailles. Onder de zwart-gele clubhesjes waren kogelwerende vesten zichtbaar, schrijft Het Parool.

 

Altaar

Een betrokken rechercheur zegt tegen de krant: ‘Er was op de begane grond een altaar voor overleden leden en op de bovenverdieping een grote vergadertafel met een leren stoel voor de president. Bij de controle bleken alle aanwezige Satudarahleden een strafblad te hebben.’ Recent werd de Amsterdamse afdeling vooral gelinkt aan grof uitgaansgeweld en intimidatie in de horeca. De laatste jaren zijn vaker motorclubs uit clubhuizen gezet, maar nooit eerder ging het om een woonhuis. Dat is veel gecompliceerder dan bij een clubhonk in een loods of bedrijfspand.