Cocaïne gevonden tussen bevroren kippenvlees

De politie heeft dinsdag bij een bedrijf in het Zuid-Hollandse De Lier 155 kilo cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verpakt in een partij bevroren kippenvlees in een vrachtwagen.

Opnieuw dichtgeplakt

De vrachtwagen was van de weg gehaald door agenten van de landelijke eenheid van de politie. Wat de reden daarvoor was zegt de politie niet. Volgens de politie trokken bij de controle vier pallets met dozen bevroren kip de aandacht omdat de dozen slecht op de pallets waren geladen. Ook leek het erop dat een aantal dozen was opengemaakt en daarna opnieuw dichtgeplakt.

Een speurhond kwam ter plaatse en nadat deze bij een pallet aansloeg werd een doos opengemaakt. De politie vond in plastic gewikkelde, pakketten met cocaïne. Er zaten totaal 155 blokken cocaïne tussen het kippenvlees.

Engeland

De politie stelt nader onderzoek in naar de herkomst en de bestemming van de lading, die was bestemd voor een bedrijf in Engeland. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Volgens de politie was het transportbedrijf blij met de ontdekking omdat de chauffeur grote problemen had gekregen als de drugs in Engeland waren ontdekt.