Cocaïne in Nederlandse vrachtwagen

Naar nu pas bekend is geworden heeft de Britse douane op 12 juni in een vrachtwagen met Nederlands kenteken negen kilo cocaïne gevonden. De drugs werden ontdekt in het Franse Coquelles vlak voor de Kanaaltunnel. De ambtenaren zagen pakketten in één van de accu’s van de vrachtwagen. De 39-jarige vrachtwagenchauffeur, Durmus A. uit Druten is in voorlopige hechtenis genomen. Hij moet op 21 juni in Groot-Brittannië voor de rechter moeten verschijnen.

In Apeldoorn heeft de politie een inval gedaan bij en fruithandel, die wordt verdacht van het witwassen van miljoenen euro´s. Het geld zou zijn verdiend met het smokkelen van cocaïne in ananassen. Vorig jaar en in januari van dit jaar onderschepte de politie twee keer een partij cocaïne in ananassen. Het fruit was beide keren op weg naar de groothandel van de 42-jarige ondernemer in Apeldoorn. De politie heeft toen ook onderzocht of hij betrokken was bij de drugshandel, maar dat kon toen niet worden aangetoond.

De financiën van de ondernemer zijn onderzocht en daaruit bleek dat van miljoenen euro’s de herkomst onduidelijk is. Er zijn huiszoekingen gedaan in het huis van de fruithandelaar en in zijn bedrijfspand. De administratie is in beslag genomen voor nader onderzoek. De politie heeft ook een luxe auto, een oldtimer en twee dure horloges in beslag genomen. De ondernemer uit Apeldoorn is niet gearresteerd maar wel verdachte.