Cocaïne gepakt in Vlissingen – of niet?

In Vlissingen is door de Douane zeker 40 kilo cocaïne in beslag genomen. De zending was mogelijk afkomstig uit Suriname en zou op dinsdag 8 oktober na een tip in beslag zijn genomen. De zaak is opvallend: de Douane wil geen commentaar geven en het Openbaar Ministerie Zeeland-West-Brabant ontkent dat er op die dag cocaïne in beslag is genomen.

Elvira

Crimesite heeft de informatie over vangst van een betrouwbare bron die sprak op voorwaarde van anonimiteit. Er zijn ook foto’s van de vangst in omloop, waarvan overigens niet is bevestigd dat deze horen bij de vangst van 8 oktober. Op de foto’s zijn wel 40 blokken geperste cocaïne te zien.

De drugs zouden zijn aangevoerd op het schip de Elvira. Dat schip is op 10 oktober vertrokken uit Vlissingen en is inmiddels onderweg naar Suriname. Vóór Vlissingen zou de Elvira onder meer havens in Peru, Ecuador en Suriname hebben aangedaan.

Niets bekend

Bij het landelijk parket en de politie in Zeeland-West-Brabant is desgevraagd niets bekend over de onderschepping. Het parket Zeeland-West-Brabant ontkende vrijdag dat op 8 oktober cocaïne is onderschept.

Het komt zowel in Nederland als België voor dat de autoriteiten in het belang van lopend onderzoek onderscheppingen van drugs enige tijd stilhouden en of zelfs geheel niet naar buiten brengen.