Cocaïne uit Peru oorzaak crash A58

De crash op de A58 waarbij een dode viel na een achtervolging door een arrestatieteam was het gevolg van een coke-vangst uit Peru. Eén van de verdachten is een Colombiaan die op de A58 bij Ulvenhout is aangehouden. Eén van zijn metgezellen kwam daarbij om het leven. De Douane en de Nationale Recherche hadden vrijdag in de Rotterdamse haven 145 kilo cocaïne ontdekt in een container die afkomstig was uit Peru.

De drugs waren verborgen in de haspel van een lier en werd ontdekt door speurhonden van de Douane. De honden reageerden positief nadat een een gaatje was geboord in de haspel. Het Openbaar Ministerie schat de waarde van de vangst op vijf miljoen euro.

Nationale Recherche heeft nog twee mannen aangehouden: de huurder (54) van een loods in Rucphen en een 57-jarige Rotterdammer.  De 34-jarige Colombiaan die op de A58 is aangehouden was vergezeld van een 47-jarige man uit Venezuela die bij de crash, die plaatsvond tijdens een achtervolging, zwaargewond raakte en later in een ziekenhuis overleed. De bestuurder en een vierde inzittende zijn na het ongeluk verdwenen. De auto was een Audi S8 met vervalste kentekenplaten.

De Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) volgde een container gevolgd die vorige week vrijdag werd afgeleverd in Spijkenisse. Vervolgens ging de lier door naar een loods in Brabant. Verborgen in een dichtgelaste stalen buis in de kern van de haspel werden 47 ronde en rechthoekige pakketten met cocaïne ontdekt.

 

 

 

 

{youtube}roXC22oD-K8{/youtube}